Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/peoplefirst.al/public_html/wp-content/themes/masterstudy/inc/redux-framework/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
About Us – People First

About Us

People First

Agjencia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Ambasada e Suedisë në Shqipëri kanë përzgjedhur The Headhunter që të zbatojë Projektin “People First: Rritja e Turizmit përmes Burimeve Njerëzore të Kualifikuara” (“People First”), një qasje e fokusuar të burimet njerëzore për të stimuluar rritjen e pozicioneve të punës dhe të punësimit në sektorin shqiptar të turizmit.

“People First” do të promovojë rritjen e punësimit duke trajnuar dhe punësuar punonjës me njohuritë që kërkohen nga bizneset e ndryshme të industrisë së turizmit anembanë Shqipërisë. Projekti do të krijojë partneritete ndërmjet punonjësve potencialë, Qendrave të Trajnimit Profesional dhe bizneseve, si dhe do të krijojë shtigjet për punonjësit e ardhshëm – në mënyrë të veçantë për të rinjtë dhe gratë – që të marrin njohuri dhe të hyjnë mes forcave të punës. Ky projekt do të përqëndrohet në pesë vendndodhje turistike në Shqipëri: Në Tiranë, në Rivierën Jugore, në korridorin Durrës-Kavajë, në Shkodër/Alpet shqiptare dhe në Qarkun e Korçës, duke përfshirë Liqenin e Ohrit, Pogradecin dhe Voskopojën.

Në pesë vitet e ardhshme, Shtetet e Bashkuara dhe Suedia do të investojnë 6 milionë dollarë për të promovuar krijimin e vendeve të punës dhe rritjen ekonomike në sektorin shqiptar te turizmit.

U prezantua në dhjetor në Tiranë ekipi drejtues i projektit “People First”, një projekt i mbështetur nga USAID dhe ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe që ka të bëjë me Rritjen e Turizmit përmes Burimeve Njerëzore të Kualifikuara, një qasje e fokusuar të burimet njerëzore për të stimuluar rritjen e punës dhe të punësimit në sektorin shqiptar të turizmit.

Ky projekt dy-vjeçar u prezantua më 15 dhjetor 2016 në Tiranë dhe tashmë ndodhet në fazën e zbatimit nga ana e The Headhunter.


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/peoplefirst.al/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 175

  null

  Besart Kondi

  Drejtor i Projektit


  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/peoplefirst.al/public_html/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/modules/Ultimate_Team.php on line 473
  null

  Metjona Ilirjani

  Asistente për Projektin

  null

  Eranda Ymerali

  Drejtore për Financat

  null

  Iris Bajo

  Përgjegjëse për Zhvillimin e Kurrikulave

  null

  Elton Ilirjani

  Ekspert për Mbështetjen Teknike

  null

  Sokol Kondi

  Drejtor për Marrëdhëniet me Publikun dhe Komunikimin

  null

  Dorina Laçi

  Specialiste për Logjistikën